Thursday, September 29, 2011

Gelagat di Hari Raya

Gambar semasa raya pertama di rumah Senawang.


Gelagat anak-anak semasa pagi raya bersama sepupunya.


kes malas nak taip cite panjang-panjang... tepek gambo jer lah.....

Friday, September 23, 2011

Wednesday, September 14, 2011

Gambar Raya....

Saya nak tunjuk skit gambar raya kami sekeluarga... kitorng beraya di Senawang. Sebenarnyer turn raya kat kundur tp memandangkan ada beberapa perkara yang perlu disusun smula bagi memurnikan jadual raya untuk tahun depan, so kitorng beraya di Senawang. Lagi pun bukan jauh pun senawang ngan Kundur.... Dokek ajo.... Saya tunjuk gamabr raya ni dulu coz ini aje yang saya ada dalam simpanan. Gambar-gambar lain masih disimpan oleh Pak Usop. Belum di tranfer ke laptop saya.....

Nampak muka den cm tak cukup tido jer.....

Nanti saya sambung cerita raya di entry yang lain.....ok...

Tuesday, September 6, 2011

Malang Tak Berbau.... Bahagian 2

Sambungan entry sebelum ni pasal malang tak berbau..... bahagian 1 . Kitorng bertolak dr rumah dalam kul 6.00 ptg. Sampai sana kul 6.30 ptg tgh kak ani ngan kak jan tgh bersilat memasak kat dapur. Saya pun menolong diornglah. Pas kitorng dtg tu, Pakteh sekeluarga plak datang then Pak Tam sekeluarga datang. So, cukuplah korum untuk berbuka pd malm tu.

Pastu selesai semua makan. selesai semua soalt maghrib then bersiap2lah diorng ke masjid utk solat terawih. Janji malam ni b.ngah sekeluarga dan mak akan tido di rumah baru kitorng. So, tunggulah diorng balik masjid barulah balik rumah. Lebih kurang kul 10.00 cmtu, saya dh siap2 dh nak balik rumah baru. tunggu b.ngah makan plak.. Dalam pada tu, induk telefon kat mak bgtau rumah wan kene masuk pencuri. Ya Allah serius takut beb masa tu. Jam-jam tu jugak kitorng terus shoot balik kg. Tak jadi tido rumah baru.

Sampai kt kampung tgk orang ramai kat halaman rumah wan termasuklah polis. Sampai pukul 2 pagi lah bagi keterangan kat polis tu. polis tu amik cap jari pencuri tu skali. Dahstay sungguh die geledah bilik tido. Bilik Mira yang paling teruk kene geledah. Antara barang yang hilang adalah laptop, camera digital,cincin,gelang. semua tu milik mira(anak induk Milah). Sebenarnya barang yang hilang tu takdelah byk sangat tp trauma beb. Wan ckp seumur hidup die belum pernah pencuri masuk rumah tu.

Itulah kisah di bulan ramadhan yang sungguh mengayat hati kami sekeluarga. Pengajaran seumur hidup.

kembali ke pejabat semula... tp masih dalam mood raya


Hr ni first day aku memulakan keje setelah 1 minggu cuti hari raya. Adus, malasnyer nak g keje..... tahun ni memang raya sakan sungguh. Start satu hari raya sehingga lah hr ahad hari tu beraya sajo keje nyer kecuali hari Jumaat jer coz mak bt open house kat kundur. seronok pegi beraya secara berjemaah nie.

Semalam saya adalah cuti. semalam jugak g rumah senawang kemas-kemaskan rumah.... mop mana yang patut.. lap mana yang berabuk. depan rumah tu tgh bt perumahan lagi. tu yang berabuk tu. smlm jugak den suruh laki den gantung wall clock yang dibeli secara online. nanti den publish kat sini. malas nak upload gambor dr hp. gambar rayo plak ado dalam camera laki den lum transfer lagi.. sonang-sonang den publish... nak publish skali gambar di dalam rumah den...

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kepada semua yang menegnali diri ini.

terus letak gambo ic... hahahahaha