Thursday, October 28, 2010

Wush.....DSLR

hebat-hebat... tgk tajuk pun dh hebat kan.... wush... semangat nak g jalan punyer pasal sanggup beli dslr... sapa lagi kalau bukan my hubby... sebelum ni memang die dh hajat dh nak beli dslr ni. Punce nyer camera digital kitorang tu jual kat b.yo bile kitorng dpt Video Camera Panasonic. Video ni dpat free coz my hubby beli LCD Samsung 52 inci... Tp bile test mcm tak cun amik gambar. Kalau video memang excellent ler....Yo lah namo pun video cam dh tontulah lobih pd video.... So, atas sebab tu lah dio boli...sapo nak pinjam.. angkat kaki.. hahahaha... setakat angkat yo lah... tak do maknonyer laki den nak bagi pinjam... barang baru beb... hehehehe.... lupo lak nak bgtau model yang dibeli NIKON D3100..... explore jangan tak explore.. Jangan lupo nantikan gambar-gambar yang menarik untuk meriahkan lagi blog ni......
ni den tepek gambar NIKON D3100...



Wednesday, October 27, 2010

Internet Problem Plak

Adus... hari ni internet kat ofis problem plak. pagi tadi sblm g meeting kat tapak, internet ok jer... balik jer dlm kul 2 lebih kak wawa bgtau internet problem. apa lagi check lah mana yang patut... kalau direct pun problem gak... so, terus call 100.. buat report ler.... harap-harap esok oklah internet nie...SEMUA ORG KAT OFIS KENE BERSABAR YO..... Pastu plak kojo den tak siap lagi.. dateline 29hb nie... terpaksa bwk balik kat rumah bt kerja. tp still kene bt kat ofis gak esok coz bende ni ada kaitan ngan staff lain.. adus.. tertangguh lagi kojo den.....

Tuesday, October 26, 2010

Penat Bekerja Seharian...

Adus.. penat tul kerja hr ni.. tensen pun ada. dari pagi bekerja sampailah balik tadi. tak sempat nak bukak facebook ker email ker.... semua tak dan. ceh, mcmlah penting sgt itu semua erk.. hehehehe.. tp nk bgtaunyer email memang penting ler... Pepagi buta lagi big bos dh call tanya pasal kerja. Adus, jem kejap pala otak ni. tp walau mcm mana pun dapat diatasi dgn kebijaksanaan ilmu yang ada. hehehehe... then bt kerja jap... pastu dalam kul 8 lebih terus g minum kat kedai pak Jenal. Menu sama cm hari-hari sebelum nie. Lepas jer minum terus g kat admin bt keje godek pc. poning palo den. pc tu dh jadi bengong. sampai ko potang den kojokan pc tu.. dh ok tp ada plak application yang tak leh run. esok plan nak bwk pc tu naik atas lah sonang skit kojo den. hehehehe. esok sambung smula tp pagi sok pagi ado meeting kat tapak kampus baru. jawabnyer potanglah baru leh sontuh pc tu....





Monday, October 25, 2010

Jalan-jalan ke Zoo Negara Kuala Lumpur

Hari Sabtu hari tu kitorang sekeluarga g jalan-jalan kat Zoo Negara. Bertolak dari kundur dalam kul 9.30 pagi. Pastu terus shoot ke rumah Bangah coz my hubby nak amik pc bangah untuk repair. Sambil tu tinggalkan mak kat rumah bangah coz mak tak nak ikut. So, dalam kul 11.00 kitorng bertolak dr rumah bangah. Jumpa Yem n bagi pc bangah kat rumah die kat setapak. Pastu perut lapar plak. singgah Wangsa Walk t makan KFC.masa tu jam dah kul 12 lebih. Pas makan terus menuju ke Zoo Negara. kitorang takut tertinggal show plak..
Pertama sekali bila dh sampai kat Zoo Negara tu of course ler kene parking kete. Kene charge dalam RM4.20 per entry. dh nak keluar baru bayar parking lah. Then keluarga stroller bagai untuk anas duduk. Aiman pun tumpang sekaki duduk dlm stroller ni. Nasib bawak stroller yang besar, senanglah 2-2 bujang ni naik.. hehehehe... pastu terus ke kaunter. tgk-tgk tiket dh naik harga. Sebelum ni kitorang pegi jugak dalam tahun 2008. masa tu tiket baru Rm15. Naik trem free. Tp sekarang ni wush..... tgklah kat bawah ni harga tiket terkini untuk tahun 2010.