Thursday, December 30, 2010

living cabin giveaway from [-suziey-] dot com

nak join contest lagi.... wush.. kan main byk saya join... mana tahu bertuah plak nanti.... Kali ni dianjurkan oleh Puan Suziey. (walaupun saya tak kenal, tp saya tetap nak join gak GA nyer coz terpesona dengan hadiah yg ditawarkan... hehehehe)

syarat-syarat memang senang bangat:-

1. make sure korang adlh follower www.suziey.com & http://suzieydotcom-in-contest.blogspot.com :)
2. buat n3 dan tepek gbr FM kt ats dlm n3 korang..nk tepek 1 pn bole..tepek 2-2 pn bole...TIDAK PERLU tepek kt sidebar..
3. submit link kt comment box n3 GA ni shja

closing date : 11.1.2011


tEcik Craft's Giveaway


CONTEST....CONTEST.....CONTEST.... I LIKE IT....

Saya nak join nie.....

Tuan Penganjur : Cik Puan Nurul aka tEcik Craft

Tamat : 29 Januari 2011.

Syarat-syarat : Sila refer blog tuan punye contest di SINI.

(saya memang sukakan bende comel-comel ni... kiut miut....)



Bola : Kalah Tapi Menang

syabas,syabas,syabas...... seronok sungguh tgk perlawanan mlm tadi. Actually, sy ni bukanlah peminat bola. Kalau ada perlawanan bola kat TV memang sy tak tgk pun. Tak berminat. Tpkan smlm memang sy heran. Cmner sy blh melekat kat tv selama 3 jam. cube bayangkan.. memang dalam sejarah hidup betul lah. Ms perlawanan bola minggu lepas mana ada saya tgk. Saya tido. Tak berminat sungguh. Pelik jugak tetiba mlm tadi belum perlawanan bermula lagi sy dh tertonggak duk kat kerusi. Bayangkan kul 7 mlm den dh ado dopan tv. isy3... musykil.... hehehehe..
Tpkan saya memang kagum gila dgn penjaga gol Fahmi coz die yang menyelamatkan keadaan. Memang bertubi-tubi asakan yang dibuat oleh pemain Indonesia. Bayangkan pemian Indonesia dapat sepakan penalti tp tak leh masuk gol.... hebat2 Fahmi menangkap bola tu.. syabas bette.... Tpkan saya ni lagi musykil lagi. Boleh plak wan ngan mak join tgk bola sekali... beriya-iya diorng tgk.. sampaikan wan nak makan mlm lepas tgk bola... bayangkan.. betapa semangat sukan nyer wan. Saya ms tgk perlawanan tu memang excited giler sampai menjerit2 lagi tu.... syiok giler.... ngalahkan laki aku... hehehehe.. laki den sonyap yo tgk bola... cm takdo perasaan...hehehehe....
Memanglah Indonesia menang smlm.. 2-1 . tp Malaysia dh kumpul 3 mata ms minggu lepas... menjadikan Malaysia 4 dan Indonesia 2. So, monang secara aggregat.... ceh, dh pandai sebut dh... hehehehe.....
My hubby smlm balik lambat... perlawanan dh mula baru die balik...ptg smlm memang die dh bgtau nak balik awal. tup2 lambat gak. Punyer excitednyer nak tgk bola sampai sy call die dekat kul 8 tu bgtau bola nak start... tp dgn selamba laki den ckp takpolah.. biarlah die start. ces.. soba yo lah den.. last2 kul 8.30 kot baru dio sampai. terus duduk ngadap tv tanpa makan mlm lagi.. dh habis bola baru die makan....

Apa yang paling saya gembira ialah esok(30/12/2010) diumumkan public Holiday.... Yahoooooooo...... Tq Pak Najib... Ke mana kite esok yang?? hehehehe

Wednesday, December 29, 2010

Hijaucantik Giveaway.


Nak join contest lagi. Syarat-syarat penyertaan ialah :-

Follower It's Umi Journal (http://hijaucantik.blogspot.com), dialu-alukan =)

Buat satu entry bertajuk 'Hijaucantik Giveaway', lekat banner di sidebar blog masing-masing berserta link backnya sekali =)

Tinggalkan hanya link di entry ini sahaja.

Tamat 31.12.2010.

Monday, December 27, 2010

Giveaway ~ Saya Nak Kain Tu!!!


Nak masuk contest lagi.... jom join lagi.... Dianjurkan oleh Syeda Collection. Pastinyer yang terbaik dari ladang.. hahaha... Nak tau entry penuh... Klik di SINI. Contest ni bermula pada 17 Dis - 21 Jan 2011 jam 11.59pm. Jangan lepaskan peluang anda....

Last Minute Perancangan Ke Kemaman, Terengganu

Bertemu kembali...hehehehe....Perjalanan seterusnye adalah ke Kemanan, Terengganu.Cm ni citenyer... Pada hr Rabu minggu lepas, My hubby bgtau nak ke Kemaman. Ada urusan skitlah. Die ajak g waktu keje ler.. tp mintk maaplah memang tak dpt nak nolong. den ni kan Wanita Berkerjaya. So, hari kerja adalah hari yang kalau blh memang taknak amik cuti...Coz minggu depannyer sy nak amik cuti plak.. Cuti minggu depan adalah wajib.. hehehehe.. So, diskas punyer diskas.. So, my hubby setuju.. kitorng bertolak jumaat mlm....So, bgtau my mom psl perancangan nie. Actually, my mom memang dh lama sgt berhajat nak g ganu.. Nak ziarah adik beradik arwah abah. dh lama sgt dh... last kitorng g ganu 2 tahun lepas. Kebetullan my hubby ada urusan kat sana, so bolehlah my mom jumpa sedara mara di sana.. Kebetullan Kerteh ngan Kemaman takdelah jauh sgt... Pastu my mom bwk Asma' skali.. Asma' ni adalah anak b.long yg sulung. die pun memang girang gumbiralah nak poie jalan. so, setelah mendapat permission dr uminyer.. so, dptlah die pegi ikut kitorng. My hubby dh berkire-kire nak bwk kete yang mana.. sama ada Wira atau Viva.... Erm...sebenarnyer ada satu lagi kereta.. tp dlm workshop.. dh lebih 2 bulan dh... Kereta Triton yang terlibat ngan accident... sedih2.... So, sy decide bwk kete wira... besar skit...Kitorng bertolak pada pukul 8.30 mlm. Ikut jalan highway.... jalan karak.... yelah.... jalan mlm takut plak kalau ikut jalan keratong.. kalau konvoi ramai2 oklah.. jalan keratong tu sunyi beb...so, perjalanan amik masa lebih kurang 5 jam sampai ke Pekan,Pahang. Masa dlm perjalanan hujan renyai2 lah.. sejuk.. sodap den tido... hehehehe... Sampai pukul 1.30 pagi. Kitorng tido kat rumah Che Abdul(adik beradik arwah abah). Memang my mom dh call hr khamis bgtau kitorng nak dtg tido rumah die.... Sampai sana, Tuan rumah dh tido beb.... Kesian diorng terpaksa bangun utk menerima tetamu ni..So, sampai jer rumah Che Abdul, kitorng smbahyang isyak dulu then terus beradu sampai ke pagi.. Pagi tu isteri nyer buat nasi lemak + keropok + kuih muih. Kenyanglah kitorng makan. lebih kurang kul 10 pagi kitorng pun bertolak ke Kemaman... yakni destinasi utama kitorng. dh salam apa semua bagaai terus my hubby shoot ke Kemaman.

Dalam perjalanan, kitorng singgah boli SATAR.... memang marvelous SATAR nyer... sodap... nanti kalau ada sapa g kunatan/terengganu, jgn lupe singgah beli SATAR tau..... Dh nak sampai kat stesen minyak Caltex, terus my hubby ckp... "tak nak singgah rumah Mak Ngah Mas ke"... untuk pengetahun Mak ngah Mas tu adik beradik arwah abah jugak. so, mak pun setuju... Kan main girang gembira diorng bila tgk kitorng dtg. Habis anak beranak die berkumpul kat rumah tu meraikan kitorng dtg.. segan plak.. siap sediakan makan tghari lagi tu.. sodap wo.. sampai bertambuh 2x. hehehe.. Lebih kurang kul 2.30 kitorng meneruskan perjalanan ke tmpt site visit... dh selesai semua skali.. lebih kurng kul 4.30 cmtu kitorng pun bertolak ke Kerteh... Sementara tu mintk my hubby carik makanan laut celup tepung...



terjumpalah satu pantai ni.. PANTAI KEMASIK. Kitorng beristirehat di sana sambil menikmati hidangan sotong dan ikan celup tepung... Best2.. tp best kat Kuala Terengganu lagi.... Pastu terus ke Kerteh untuk bermalm di sana. Kerteh ni plak rumah adik Arwah abah jugak... Maksu kitorng panggil coz die yang bongsu. Tido sana...Makan sekenyang2 nya.. yelah makan ikan fresh.. memang best... Esoknyer lebih kurang kul 9 pagi kitorng pun bertolak balik ke rumah. Dalam perjalanan sempat g membeli keropok lekor dan satar. Di makan panas2.... best3..... Kitorng mkn tghari kat Bandar Kuantan. then sampai rumah kul 10.00 mlm.... tido n pagi Isnin g keje......... Ok.. siap jugak perjalanan ku ke Kemanan... hehehehe

Thursday, December 23, 2010

Mummy Ayu Happy New Year Giveaway


Tak serik-serik lagi saya masuk contest. hehehe.. Mana tau kot ada rezeki plak. Kali ni contest yang dianjurkan oleh Mummy Ayu sempena Menyambut Tahun Baru 2011. Cukup simple contestnyer.
Syarat-syarat yang diperlukan:-

  • wajib jadi follower...
than....
tinggalkan komen kat entry nie...
"Happy New Year 2011"
plus....
kalu sapa yg rajin buat entry pasal contest nie
akan dapat extra 2 cabutan....(total 3 nama)

tarikh contest berjalan
mulai dr sekarang hingga 29 DIS 2010
pemenang akan dipilih oleh ....
hero IAN & princess IRIS mummy Ayu.

so....jom join ramai ramai!!!
kalu nak nengok hadiah
hadiah dia kat sini...


Chocolate Giveaway



dah lama tak masuk contest... kali ni saya nak masuk contest pasal chocolate ni lah. Coz, chocolate memang feveret saya.. hehehehe. Contest ni dianjurkan oleh Naufal N Nureen Ni butir2 berkaitan contest ni yer....

Syarat-Syaratnya:-

* Follow Blog Naufal N Nureen@ Thecolourfulisland
(tak wajib)
tapi nanti kalu uolls terlepas apa-apa info pasal GA ni jangan marah yer..

* Buat Entry tentang GA ni dengan tajuk Chocolate Giveaway
(tajuk lain tak mau yer)

* Dalam entry uolls mesti ada link ke entry giveaway ni
(senang kawan-kawan lain nak join)

*Letak Banner kat atas tu dalam Entry dan di sidebar
(link ke entry ini)

*Tinggalkan link entry uolls di komen box entry ini sahaja
(di shout box tidak diambil kira)

Tarikh Tutup
25-12-2010

Hadiah
Tentulah Chocolate tapi tak comfirm lagi chocolate apa....
Banyak mana pemenang pun tak comfirm lagi... mengikut banyak mana penyertaan.. kalau banyak so hadiahnya banyak la skit baru best...

Jangan lupe join tau.. kite pakat ramai-ramai join contest nie....

Friday, December 17, 2010

Planning.....

Dah lamenyer tak update blog nie... mcm bersawang dh... bz memanjang..... sepanjang minggu ni memanglah bz.. tak dapek nak koba...ponek badan ni. Malam-malam yo rs nak domam....Sakit tokak ngan selsema dh bermula. tambah bermain ngan habuk lagi... Yo lah nak buek cmno. dh tanggungjawab. Minggu ni jugaklah mcm-mcm plan untuk KELAB TOMAN. Sebenarnyer ada sedikit kekeliruan yg berlaku... Pagi Isnin minggu lepas, B.long call ckp ajak g Seri Menanti Resort.




Jalan-jalan untuk Kelab Toman untuk akhir tahun nie. Den memang tak berapa setuju. Yo lah dokek yg amat. Tak yah tido pun takpo. Sebonarnyer die mintak den carik hotel kat Melaka. Tp disebabkan den bz yang teramat sgt jadi tak dapek lah nak carik. Dio amik keputusan kitorng g Seri Menanti Resort. cito punyo cito. Last-last kitorng tukar plan. Den suggestkan ke Fraser Hill. Jauh skit dan tak ponah pegi ladi tempat nie. MCm Best yo kan... den pun apo lagi call Hotel...SilverPark Hotel kat fraser Hill.. yang tinggal hanyalah Apartment 2 bilik yo. Kitorng ade 4 family.. Ambiklah 2 Apartment. Suh b.yo call untuk kompomkan. Tgk kat internet mcm best. tp yang sebenar-benarnyer tak taulah.. tunggu den balik. baru den bagi report kek sini yo.. hehehehe... So, InsyaAllah kitorng akan bertolak dr sini pada 24hb(Jumaat) tido di sana 1 malm(25hb) then balik 26hb. Ini Perancangan sahaja. So, apa-apa hal nanti sy update di sini yer.... Tp kan saya dgr cerita kalau nak pegi kat puncak atau masa-masa nyer.. coz jalan sempit.. So, sy try carik kat internet dlm blog sesapa jer yg dah pegi... so, sy dptlah.. harap2harap kitorng tak terlepas nak naik ke puncak nanti.... DDoakan kesejahteraan Kami semua yer.... Ni saya bagi kengkawan view kat Fraser Hill. Nanti Gambar sebenar sy upload after sy balik dr sana.



Sunday, December 5, 2010

Jalan-Jalan ke Melaka

Semalam kitorng g Melaka jalan-jalan. Sebenarnyer, plan yang tidak dirancang. Saya n family bawak mak ngan wan jalan-jalan. Mak ajak ke Melaka. SO, bincang with che usop... Tanya pendapat. Kalau ikutkan ssusah plak my hubby nak bagi pendapat.. last-last jadi jugak. Tp perkara pokok yang menjadi masalah bagi my hubby adalah camera DSLR nyer yang tiada dalam genggamannyer coz member die pinjam. So, my hubby ckp kalau takde camera tak syioklah.. coz blh tangkap gambar. So, die pun call member nyer bgtau nak pakai camera. Member die keje. Kat PD. Tak leh nak keluahar.. So, tunggulah kejap. Die bgtau dalam tghari bolehlah. So, my hubby decide kitorng ke Serembanlah sementara kawannyer bg camera tu. Tunggu punye tunggu. tak muncul jugak. Sempatlah kitorng g tengok rumah kat Taman Bandar Senawang. Actually, kitorng dh beli rumah. Sekarang ni dalam Pembinaan lagi.. May be awal tahun baru siap lah. Nama Taman tu D'Latania, Taman Bandar Senawang. Boleh dikatakan setiap minggu kitorng g tgk rumah tgk progress nyer.. hehehehe...
Oklah berbalik cite tadi... Pas je kitorng g tgk rumah terus g makan kat Seremban 2. Tempat makan yang kitorng anggap sedap utk makan nasi beriani... Ni bukan kedai mamak yer... Kedai Melayu...Nama kedainyer... ala.. tak ingatlah tp dekat ngan Hospital Columbia.Kitorng pilih Nasi Beriani Ayam Madu.. My feveret.. best2....


Lepas tu kitorng terus ke Melaka tanpa camera... sedih my hubby... Kesian-kesian... Tp Yelah nak bt cmner.. org tu keje.. tak kan kite nak paksa suh die hantar jugak... consider lah skit erk.. so, Pegi Melaka punyerlah lama nyer perjalanan.. Penat duk dalam Kete jer... Jalan plak Jem ngan traffic light kat melaka yg terlampau byk... adus... tensen den dibuatnyer. Kitorng terus menuju ke Dataran Pahlawan... Jalan-jalan jer.. Niat dihati dr rumah memang nak masuk Taman Mini Asean.. Tapi apa kan daya hujan renyai-renyai.. pastu dh petang sgt plak baru ke Melaka.. So, rugi jugak kalau masuk..kitorng amik keputusan terus ke Dataran Pahlawan.. Punyer lah ramai orang.. Adus... poning palo den....macam-macam kodai ado kek Dataran Pahlawan tu.. Baju,makanan,aksesori semuo ado... Carrefour pun ado juga.. memang bosa tempatnyer.. Kalau nak beli barangan kraftangan pun byk kat sini...Semua ado kek dalam Dataran Pahlawan tu.


Pastu terus roger b.long g makan ikan bakar kat Umbai. Keetullan B.long memang ado kek Melaka rumah mak mertua nyer. Tempat yang biasa kitorng g makan di Parameswara. Memang terbaiklah masakannyer. Kitorng punyer menu... Ikan Bakar Jenahak, Ikan Siakap Sweet sour,Udang masak kunyit,Sotong goreng Tepung dan Sayur Kailan. Best-best.. makan ngan Nasik Lemak... Sorilah b,yo yer....Makan ni mak den yang belanja... Cara-cara nak makan kat Gerai Parameswara ni ialah:-
(1) Carik Meja dahulu
(2) Pegi Pilih ikan n makanan yang nak di makan.Pastikan anda beratur di barisan yang sepatutnyer.
(3) Pekerja gerai akan kire lah n amik order. Pasti die akan bagi no Meja.
(4) Pastu letaklah tag no meja yang diberi utk memudahkan pekerja tu letak masakan yang kite mintak.....
(5) Pastu apa lagi bile makanan dh sampai belasahlah makan sekenyang-kenyangnyer...
(6) Pastu bayarlah apa lagi.. tp pastikan bawak skali kertas order warna pink yang diselit pada tag no meja tue.