Saturday, November 27, 2010

Ke mana Menyepi Diri...

Tajuk pun dh macam apa ye kan... hehehehe.. macamlah ada ramai peminat tunggu entry baru den nie.. apa pun.. Coretan di dalam blog ni sebagai Diari diri untuk diluah dan dikongsi bersama. Sebenarnyer minggu ni memang bz bangat.Bermula hari Isnin hari tu memang tak sempat nak bukak blog. banyak keje kat ofis terpaksa di settle kan. Penat tul hari Isnin hari tu bermula pepagi lepas punch card jer terus g Nilai Golf Spring tolong diorng setupkan projektor coz ada meeting Kewangan kat sana. Yolah minggu lepas den nyer assistant takdo.. so kenelah turun padang.



Pastu dalam pada tgh setup projektor dpt sms dari ofis bgtau internet tak dapat. Den pun apa lagi cepat2 setup then terus jer balik poli tak sempat breakfast pun. Sampai jer poli, terus meluru ke main switch.. check punyer check memang ada problem ngan line streamyx. Coz, direct line pun tak leh.. Apalagi step seterusnyer terus call Telekom bgtau problem streamyx. Lama lak ai tipon ni melekat kat telingo tunggu no report dr Telekom.. Lomah den dibuatnyer. Lepas dapat jer no report tu, apa lagi usik lak keje lain.. ada meeting plak. janji ngan orang tu kul 10.30 pg. adus, perut masa tu tgh lapar. tp nak g breakfast cmner coz org tu dh dtg... laparnyer.... Pas jumpa org tu terus bt keje lain plak... Selesai tu baru lah g makan coz dh kul 1 ptg... poneklah badan ni. lembik dibuatnyer. Petang tu plak settled kan mana keje yang tertangguh coz hari Selasa sampai Jumaat kene g bengkel Hand on MySPATA. Ni khas untuk guna kampus baru nanti. Wakil dari poli nilai 4 orang. Kitorng kene g Cherating. The Legend Hotel. Naik Flight... Tiket Flight kul 9.30 pagi. So, terpaksalah bertolak dr rumah seawal kul 6 pagi. Sampai kat Airport KLIA dekat kul 8 pagi...





Pas jer sampai kat Airport Kuantan terus amik Teksi ke Bandar Kuantan coz baru kul 11 masa tu, check in kul 2 tak salah.... So, amik Teksi ke Kuantan. Kitorng g makan then jalan-jalan sekitar Kuantan. dulu den blajar kat Kuantan ni. Dah tinggalkan lebih kurang 8 tahun. Banyak sgt perubahan yang berlaku kat sana.. sampai tak kenal dh jalan short-cut kat pasar tu dulu.. Pastu lebih kurang kul 1 lebih kitorng pun amik teksi ke cherating plak... Sampai jer Hotel tu kitorng check in.. Punyerlah lama tunggu kat kaunter tu coz bilik tak ready. Siap Hotel tu bagi Welcome drink lagi.. tapi Fresh Orange jer ler... hehehehe.. syukur. dekat kul 3 gak kitorng baru dpt bilik... Leganyer dapat lurus pinggang ni coz penat berjalan kat sekitar Kuantan hr tu.. Kebetullan plak my assist ada kat hotel ni gantikan temapat den Meeting. Masa kitorng sampai tu, die bersama rombongan ke Kuantan. Balik dr Kuantan, die belikan Sata ngan Otak-otak.. memang best ler.. Tq zizi... hehehehe... Malam kitorng memang takde bengkel.. so, malam adalah waktu rehat...bengkel bermula kul 8 pagi sampai kul 5 ptg. ber bengkel lah selama 2 hari penuh.... hr Jumaat baru kitorng balik.. flight kul 10.15. Biasa ler amik Teksi dr Hotel ker Kuantan. Seawal kul 7 kitorng dh kuar bilik terus breakfast. then janji ngan teksi kul 8 amik kitorng.. Pakcik Teksi tu memang bagulah.. Sebelum kul 8 dh ada depan hotel... Bye bye Cherating.. Rindunyer pada Anak-anak dan Suamiku.. Sampai kat rumah dekat kul 1 tghri....



No comments: