Monday, November 8, 2010

Percutian ke Pulau Pangkor Part 3

adus.. cepatlah habis entry percutian nie... saya janji kali ni mesti habiskan jugak.. ni masuk hari ke-2 kitorng kat pangkor. pagi-pagi g breakfast dulu kat resort... kire banyak gaklah menunya.

pastu kitorng pun masuk bilik. Aiman dan ayah nyer tukar uniform.. g mandi swimming pool. tu lah keje anak beranak...kebetullan plak hujan renyai-renyai.. so sy tak turun ler... saya ngan anas duduk bilik.. bagi Anas susu then terus die tido.. saya sekodeng dr balconi.. belek DSLR.. hehehe..

Pastu lebih kurang kul 12 tghri kitorng kuar ke pekan teluk nipah.. mintk resort call kan taxi.. kat sini taxi, diorng pakai van.. w'pun kami berempat tetap bayar untuk satu van gak.. die mintk Rm70 round sekitar teluk nipah.. my hubby mintk kurang.. last-last die bagi gaklh kurang RM60 untuk 2 1/2 jam.. kite pemandu ni bagus gak.. die terangkan tmpt-tmpt yg kitorng lawat.. byk informasi berguna dr die ler.... kitorng g byk gak tmpt... tmpt buat Kapal nelayan, Perkampungan pertama di teluk nipah, batu bersurat, tokong apa tah then kota belanda... pastu g pantai teluk nipah makan tghri.. kitorng bungkus skali makan malam.. lebih kurang dekat kul 3 baru kitorgn smpai hotel...
Sampai jer hotel terus rehat jap.. then jalan-jalan sekitar hotel... best gak.. kitorng kirenyer mengembara kawasan resort tu... not bad lah..

pastu hujan renyai-renyai plak... kitorng pun naiklah atas... my hubby ngan aiman tukar suit.. apa lagi mandi ler... saya ngan anas pun ikut jer... puaslah anas mandi.. then hujan lebat. saya bawak anas naik dulu.. my hubby ngan aiman tinggal mandi... Anas dh kesejukkan... terus bagi die susu... then terus anas tido.... saya tgk movie kat laptop.. cite jin notti.. hehehe.. lebih kurang 1/2 jam kot, my hubby ngan aiman pun naik.. anas plak bangun... apa lagi tutuplah movie.. anas kacau... saya pun baring-baring ler.. hujan beb.. tido pun sodap... pastu mlm kitorng tak keluar except my hubby.. die kuar shoot pemandangan waktu mlm.. hehehe...

Esoknyer kitorgn check out.. sebelum check out my hubby ngan aiman g mandi lagi.. adus.. ponek den dibuatnyer.. saya ngan anas duduk bilik jer.. lebih kurang kul 11 kitorng check out.. then naik bas sampai jeti.. seperti biasa beg-beg semua diorng bwk.... tak ramai sgtlah naik feri.. masa tu ombak besar jugak.. takut gaklah.. pegang kuat-kuat anas.. then kitorng naik feri kul 12.45. sampai kat jeti lumut kul 1 lebih.. terus beli barang skit then terus amik kete bertolak ke Sabak Bernam... Makan kat rumah Nenek.. macam-macam ada... lebih kurng kul 4 lebih kitorng bertolak balik.. sampai kat kundur lebih kurang kul 9 lebih... itulah cite percutian kami ke Pulau Pangkor.... Ikuti percutian kami ke destinasi seterusnya... hehehehe

No comments: