Thursday, November 4, 2010

Percutian ke Pulau Pangkor Part 1

Hari Ahad yang lepas kitorng sekeluarga bercuti ke Pulau Pangkor. Sebenarnyer dah lama my hubby plan nak ke Pulau Pangkor coz kebetullan die dpt Voucher percutian ke Pangkor ISland Beach Resort. Tp sebenarnyer sy takdelah nak pegi sgt coz takde tmpt shopping... hehehe. Itulah kojo eh shopping tak sudah-sp kesian plak... Aiman pun dh heboh kat kawan-kawan yang die nak g Pulau Pangkor. So, akur lah dgn kehendak bapak and anak. Kami bercuti 3 hari 2 malam. Memandangkan perjalanan ke Lumut memakan masa hampir 5 jam. so, kami amik keputusan untuk tido di rumah nenek kat sabak bernam. Kitorng bertolak dr rumah kundur dalam kul 4.00 ptg then terus ke senawang dulu jumpa MIL. Then dh amik pesanan barang dr MIL, lebih kurang kul 6.00 ptg kitorng pun bertolak lah ke Sabak Bernam. Kami hanya singgah makan kat Tanjung Karang iaitu restoran terkenal Satay Hut.Kitorng meme biasa singgah sini makan kalau balik dr sabak bernam, Satay die memang mervelous lah.... sodap..


lebih kurang kul 9 lebih kitorng sampai kat rumah nenek. Aiman dh tido. Anas plak berjaga. adus... kebetullan ada perlawanan bola antara N9 vs Kelantan.. so, kitorng tgklah tv sambil gilir-gilir solat coz Anas menangis kalau tinggalkan sorang. Die tak biasa ngan Nenek. Yelah enjin belum panas org tua-tua ckp.. hehehehe. tp lama-lama tu die oklah... sampai-sampai jer rumah nenek memang dh siap bentang tilam untuk kami beradu. Tima kasih nenek. Sambung Part 2 plak..

No comments: