Tuesday, March 15, 2011

Coretan Family Day di Bagan Lalang.....

Saya ngan Umi.....

Plan buat family day memang dh lama dirancang.... sejak tahun lepas lagi..... tak jadi-jadi.... sehinggalah awal tahun ni..... Family Day ini diusahakan oleh kak lili..... Bendahari kelab.... Timo kasihlah atas usaha die untuk menjayakan family Day nie...... Setelah mendapat persetujuan semua orang, maka bermulalah kerja-kerja seperti carik hadiah, bungkus hadiah, rancang lauk pauk, rancang permainan dan sebagainyer... Setiap ahli kelab dah ada tugas masing-masing....Saya ditugaskan untuk ajk hadiah.... Rsnyer ajk hadiah yang paling sibuk.... Yo lah kono g boli hadiah, pastu bungkus..... adus... penat beb... Ajk hadiah 4 orang termasuklah kak lili..... saya,kak wawa,kak ida,kak yan dan kak lili. Masing-masing memang kono kuar ofis g boli hadiah.......erm... apa-apa pun semuanyer berjalan lancar......hehehehe

Ni ms tengah siap-siapkan tempat.....

Ni lah tapak family day... dh dicop... hehehehe

Family Day ni berlangsung pada 5/3/2011 di pantai Bagan Lalang. Siap ada buku program lagi... hehehe.... ada 6 orang yang tak dapat sertai kitorng termasuklah tuan pengarah..... so, tinggal 17 orang jer lah... ada 3 org bujang... yang lain semua bwk family.. termasuklah saya.... apa pun memang meriah... hadiah banyak beb... hehehe...... rasanyer kitornglah org yang terawal sampai selepas isa. Ingatkan saya org yang last... yolah den yang paling jauh... tp rupa2nyer org yg terawal..... sampai jer pantai bagan lalang tu, tgk anjing berkeliaran..... takut beb.... masa ni tak ramai org dtg lagi.. yolah baru kul 8.30pg. Saya ngan hubby tlng isa turunkan barang2 semua... khemah memang dh siap pasang dah.... pastu datanglah zizi n the geng..... pastu kak ida plak sekeluarga.....then dtglah org lain plak secara runcit-runcit... hehehe.... bermulalah proses menyiapkan keperluan untuk family day.....Pastu.... Sarapan pagi dulu..... Menu sarapan pagi ialah Bihun goreng,kuih donat,kuih kuaci,kek, air teh o dan satu lagi jenis kuih(lupe ler).... Banyak wo makanan... tak larat nak makan pun......lepas tu... perasmian majlis nie.... Majlis Family day ni dirasmikan oleh Umi selaku pensyarah senior......

Tengah siap-siapkan sarapan pagi.....

sempat gak selitkan anas kat sini.....hehehehe

Lebih kurang kul 10 lebih baru leh mula sukaneka untuk budak-budak.... seronok beb...... AJK sukaneka dh aturkan acara sukaneka dibuat secara bergilir-gilir antara budak dan dewasa...... memang panas jugaklah ms tu.. yolah nak tghri dah...... saya main dua permainan jer..... yang lain saya hantar wakil... sapa lagi my hubby ler..... nasib die sporting.... hehehehehe...... tq my dear..... Permainan yang saya main ialah tiup belon & musical chair..... Musical chair ni saya menang... dapat no 3.... oklah kan... dapat set bowl..... hehehehe......

cekak pinggang laki den..... dalam hati ckp bilelah nak start main nie..... hehehehe

Saya yang terpaksa teman aiman sepanjang sukaneka

Kitorng nyer family day ni best coz semua staff dapat hadiah cabutan bertuah... tinggal lagi besar ngan kecik jer lah.... semua kene cabut nombor ler..... sekali saya cabut, dapat pembakar roti da..... takpelah.. syukur..... Acara cabutan bertuah ni dibuat berselang seli selepas habis setiap satu game.... so, very fun beb..... best2.......

Ni sebahagian drpd hadiah cabutan bertuah

Cabutan bertuah den.... Pembakar roti...

Kul 1 lebih, makan tghari bermula.... Menu makan tghari ialah ayam bakar,udang bakar,sotong bakar,ikan bakar,nasi goreng cina,coslow,tembikai,limau,teh o dan air hijau. memang kenyang giler perut..... memang byk gak berlebih... sampai tak habis bakar.... coz dh banyak sgt..... berulang-ulang makan... yolah makanan terlampau banyak.......memang full betul perut dibuatnyer... alamatnyer bertambahlah berat den.... adus... kene diet smula nie.....hehehe.....

tgh siap-siap tempat utk BBQ

Bersungguh-sungguh nak pasang.... tak berjaya-jaya jugak.....

Sebelum majlis penyampaian hadiah, acara yang terakhir adalah tarik tali...... ni yang paling seronok skali..... ada ker patut group yang kurus menang.... hahahhaa... buat malu jer group yang badan besar...... dahsyatttttttttttttttt..... hehehehe....pastu Majlis penyampaian hadiah untuk sukaneka dibuat dalam kul 4 camtu lah..... hadiah sukaneka semuanyer hamper kecuali sukaneka untuk kanak-kanak ,musical chair dan charlie chaplin...... Ni lain skit hadiahnyer.... Memang kitorng rancang untuk kanak-kanak semua akan dapat hadiah..... ala, secara suka-suka nyer..... Aiman memang seronoklah..... Anas tak main..... Aiman asyik berkepit jer... saya terpaksa duduk kat tepi die jer....... adus.... seksa beb... hadiah nak tp main takut.... soba yolah......

Musical chair budak-budak.. Aiman tak masuk....

Family Day ni berakhir pada pukul 5 ptg.... majlis penutup, den plak yang kono berucap... adus.. belasah jo lah.... den terkezut beb.. mula-mula mc jemput kak lili sekali kak lili tolak da.... terus den plak berucap..... apa pun belasah saje... hehehhe.... Pastu dh bt ucapan penutup, terus kitorgn semua kemas-kemas tampat semua skali... pastu bungkuslah mana yang patut..... kitorng terus ke rumah abg Zali.... mandi ngan solat asar.... lepas selesai semua, kitorng terus ke Seremban Parade.. belikan aiman swmming suit... swimming suit ni dipakai utk die main di stadium paroi.....

Lupe lak nak cite... ce cite ce cite.....hehehehe.... mc pada hari itu ialah zizi & nurul.... tq pada dirong nie...... sporting sungguh.... hehehe..... siap berpantun-pantun lagi tu.....

Ni wajah-wajah mc beserta aset yang diorng kene pegang...... hahahahaha


Sekian saje coretan family day nie....... harap-harap tahun depan lagi meriah lagi...... amin.....



No comments: