Tuesday, March 22, 2011

Ronda-ronda IKEA at Damansara

Hari Sabtu baru nie.... kitorng telah berjaya tembus ke IKEA. Sebenarnyer dh lama plan nak ke sana.. tp ada jer halangan.... Alhamdulillah, sampai jugak kitorng ke sana sabtu hr tu... Asalnyer ke Casamoda,Seremban 2 dulu.... g beli baju kain pasang.... ada offer 85%.... best2.... pastu terus ke Damansara... Jem gak jalan ms tu... pastu Aiman dh bising perut die kosong... maknenyer die nak makan tghri lah tu.... Cariklah KFC... coz, die nak ayam pegang-pegang.... So, my hubby pun terus menuju ke Jaya Jucso, Damansara... coz takut kat ikea tu takde KFC plak... lg pun memang dh ku l1 lebih.. perut den pun lapar beb...... So, sampai jer kat JJ, tgk org beratur ramai beb kat KFC.... Pujuklah Aiman ajak g makan pizza jer... Tak larat den nak tunggu lama-lama.... Mula tu, Aiman tak nak jugak,.... die nak makan KFC jugak... lama jugaklah memujuk die.... pastu lama-kelamaan, die pun agree.... Teruslah g pizza..... Pastu dh selesai semua skali.. then Solat zohor.

Pastu terus menuju ke IKEA...... Dh byk tahun dh tak dtg2... rsnyer penah dtg sekali .. tu pun bangah bwk... tp memang berbeza dgn dulu... kitorng cm terpinga-pinga sekejap.. dhlah tu stroller Anas tak bwk.. nasib ikea ada stroller utk budk2... selamat.... tp nak bgtaunyer ramai sungguh org ms tu.. coz ada offer..... adus.. poning palo den.. tak dapek nak fikir beli apa.... memang round semua tmptlah.... last sekali kitorng tgk2 barang budak... ada stool utk Aiman.... berkenan... tp tak tau nak amik kat mana.... pastu jalan punye rjalan terus sampai ke gudang.... tgk panduan gudang... Cariklah stool tadi... Memang belum siap pasanglah... pastu terus menuju ke cashier... Tp cm kelakar plak... selalu kite g mana-mana pasar raya terus amik jer barang... tp ni siap masuk gudang....hahaha..... kelakar sungguh.... Pastu disebabkan tidak biasa, maka kitorng telah tertolak stroller tu ke cashier... Apalagi cashier tu bgtau suh letak semula kat ada kwsn tertentulah.... patutlah takde sapa yg tolak stroller budak tu ke cashier.... hehehe.. malu beb... walau apa pun, kitorng akan repeat smula ke IKEA utk rumah baru nanti.... hehehehe......

Ni jer hasil rembatan kami.... saya tak dpt berfikir nak beli apa tah coz kepala dh pening dgn org ramai.....Tak berbaloi sungguh... pegi jauh-jauh beli ni jer... hehehe... InsyaAllah, kami akan berkunjugn ke sana lagi......

2 comments:

Bio Aura RM650 said...

Salam kunjungan, nice blog ;)

myszai said...

tq....