Sunday, November 7, 2010

Percutian ke Pulau Pangkor Part 2

Saya teruskan entry Part 1 hari tu. Pagi tu kitorng bertolak ke Jeti di Lumut lebih kurang kul 10 pagi... Nenek masak nasik untuk kitorng. Suka tul die kitorng tido rumahnye. Yelah die tinggal sorang. So, kitorng balik terhiburlah skit... ecewah... hehehehe...selesai jer sarapan pagi then packing baru segala, kitorng bergeraklah ke Lumut. Ingat nak singah Pekan Sabak Bernam. Saje cuci mata... tp last sekali tak singgah pun.. Yo lah porut dh ponuh, mata dh ngantuk.. nak jalan pun malas. So direct je lah ker Lumut. Sampai-sampai Lumut lebih kurang kul 12 tghari. Carik Parking yang bagus skit.. yolah nak tinggalkan keta sampai hari Selasa beb. Kitorng dapatlah sewa sehari RM10. so, 3 hari kenelah charge RM30 jer. Kire murahlah jugak.. dh selesai bayar. Angkutlah semua barang-barang keperluan untuk kami survive selama 3 hari kat pangkor. hehehe... Selesai jer kemas barang kitorng pun jalan-jalan kat kedai-kedai di Jeti Lumut sementara kaunter bukak kul 1 tghri. coz kitorng nyer feri kul 1.45 ptg. g lah carik cermin mata Aiman.. Dapatlah kat kedai Cina harga RM4.90. Suka kan main die...Bukan cermin mata biasa tu.. cermin mata untuk menyelam tu.. Lepas jer acara beli barang skit... kitorng decide nak beli nasi ayam bungkus jer coz perut masih kenyang.. So, orderlah 2 bungkus Nasi Ayam. Lebih kurang RM4.70/bungkus. Lepas je beli makanan, tgk jam dh kul 1 tghari. So, kitorng apa lagi dgn segera lah ke kaunter untuk beli tiket.

Disebabkan kitorng nak g bercuti di Pangkor Island Beach Resort, so kene naik feri yang terus ke Jeti Pulau tersebut. dan disebabkan itu jugaklah kitorng kene bayar lebih skit ler.. RM19 pergi balik untuk seorng... Aiman ngan Anas tak kena bayar lah... dh Selesai bayar tiket, Kitorng pun tinggalkan beg semua kat kaunter tu coz pekerja hotel tu yg tolong kitorng bawak beg sampai ke hotel. kitorng berlenggang kangkung jer lah.. peh, lenggang apo... bawak beg susu anas ngan segala kelengkapan die ngan aiman ler.. berat beb.. My hubby plak pikul laptop... masing-masing dh ada beban untuk di bawa... hehehehe.. pas tu kitorng pun naik feri.. tak ramai.. best2.. Yo lah hari Ahad beb.. Mana nak ramai org... so, suka hati yolah nak amik tmpt duduk yang mcm mano....Perjalanan amik ms lebih kurang 1/2 jam jer... Feri memang besarlah.. sampaikan blhlah duduk kat bhgn luar feri untuk merasai kenikmatan laut... saya ngan anas duduk dalam jer.. bahaya beb.. jatuh anak den ni kang sapo plak yg nak bertanggungjawab...


sampai jer kt Jeti resort tu.. tgk dh ramai org yang menanti untuk ke Jeti Lumut.. diorng masing-masing nak baliklah tu.. kitorng plak baru dtg.. hehehehe.. Feri ni kongsi ngan org yg nak g tido kat Teluk Dalam... Sampai kat Jeti Resort, tgk dh tersedia bas untuk angkut kitorng ke hotel. Wush, bestnyer.. Macam tuan, den sekojap.. hehehehe.. dokek yo tp kalau jln kaki adolah lebih kurang 10 minit... hehehehe...Sampai kat lobby resort, kitorng disambut ngan welcome drink... Dio buek air sirap+limau.. sodap.. sojuk sampai ke anak tokak.. hehehe.. pastu check in.. kitorng dpt bilik pasific wing 242... betul-betul se aras ngan lobby. kat situ, kitorng bilik firstlah.. agaknyer die tgk aiman ngan anas kot tak reti diam, terus bagi bilik yg paling dokek..

hehehehe....Sampai kat bilik terus kitorng solat secara bergilir-gilir then makan bekalan tadi.. pas makan semua eh tido... sampai kul 6 baru bangun... terus bwk budak2 ni jln-jln kt situ... Aiman suka betul tgk ada swimming pool.. berjooh mandi beb.. Anas pun tumpang sekaki.. hehehehe. Pastu kitorng makan malam kat Hornbill Restaurant kat Resort ni. Harga buffet Rm75/person. So, kitorng habis dlm Rm150 ler. Aiman ngan Anas tak kene coz kecik lagi.. macam-macam makanan ado... konyang porut den....

Pastu kitorng duduk bilik ler.. sekoding dari balcony bilik.. hehehehe... Sambung untuk Hari ke-2 plak...

No comments: