Tuesday, March 8, 2011

Bercuti dI Johor Bahru

Ni adalah percutian yang telah lama berlangsung... hehehe.. baru berkesempatan untuk bt entry... Percutian ini adalah minggu yang sama Aiman demam..... Sebenarnyer My hubby ada keje kat JB...ikutlah skali.....Bak kata pepatah...... sambil menyelam minum air... hehehehe.... Kitorng memang dh plan nak g hari Khamis...... So, terpaksa lah den amik cuti rehat selama 2 hari..... 24/2/2011 sampai 25/2/2011..... Takpelah... blhlah bwk anas ngan Aiman jalan-jalan... Tp sebenarnyer budak berdua ni demam.... Angkut jugaklah demam-demam pun...Aiman seminggu lah tak pegi sekolah.....Yang penting kene bawaklah bekalan ubat diorng... Budak2 ni memang kaki jalan.... ikut mak nyer ler.. hehehe.... Nasiblah, demam nyer dh kurang ms kitorng nak bertolak ke JB tu....

Aiman dan Anas malam sebelum ke JB..... Masa ni demam lagi ni.....


Anas Ceria bila dpt tau g jalan.......


Sepet mata Aiman... sbb lepas bangun tido..... yelah.. masa ni tgh demam lagi.....


Kitorng bertolak kul 10 pagi... So, takde lah pagi sgt.. yelah Kundur ke JB tak jauh sgt... dalam 2 jam lebih jer.... Perjalanan ms tu redup jer... so, takde lah panas... my Hubby pun bwk kete slow motion jer...... Sebelum kitorng bertolak, memang dh booking siap2 hotel.... My favourite hotel kalau pegi JB ni ialah Hotel Naza. Hotel ni best... yang paling penting ada swimming pool. Tempat hotel pun strategik jugak.... senang nak g jalan2 round JB....


Ni lah rupe bilik kat hotel naza..... Tak ambik gambar penuh plak... dpt gambo ni jer....

Kitorng sampai-sampai jer terus g beli makanan.... sy memang dh kenyanglah.. mak masak nasi goreng pagi tadi.... so, bungkuslah makanan... bwk masuk hotel... org tak ramai ms nie.... yelah hr bekerja kan.. syoklah skit... kitorng pun terus check in.... kul 1.30 ptg kitorng check in... kalau ikutkan kul 2.00 ptg.... sbb bilik dh ready, dptlah masuk awal..... Sampai2 jer bilik terus salin baju semua bagai... rest.................................. syoik....... My hubby perut dh lapar.... so, die makanlah dulu...... coz ptg die ada keje.... pas tu solat bagai... then rest smula di ats katil.... my hubby g bt keje..... den pun apo laie.. tido lah ngan ans n aiman..... lebih kurang kul 5.30 ptg baru my hubby balik... Pastu terus die ajak Aiman mandi swimming pool... saya tak g... saya duk bilik ngan anas layan tv ler...... malam tu kitorng g carik makanan..... Makan ikan bakar.... bestnyer.... Ikan bakar kat johor ni lain skit dr Umbai..... Die Bakar ikan dulu pastu die letak sambal ikan tu kat atas ikan.. tu yang sodap.... sodap sampai menjilat jari beb..... lepas jer makan terus ke Danga Bay... Saje round sana... Sampil bwk anas ngan Aiman naik train.... Sorang kene Rm5.... Aiman kene bayar coz 4 tahun... anas jer yg tak kene bayar. Melayang Rm15.... tp takpelah sesekali...... Pastu.. lebih kurng kul 10.30 , kitorng pun balik bilik utk tido................................

Gambar Swimming pool dr atas....


Pemandangan penuh swimming pool kat hotel ni....


Ni Gambar Aiman ready untuk mandi......Domam-domam pun nak mandi jugak.....


Hari Jumaat: Pagi kitorng turun sarapan...... pastu terus g swimming pool.... saya mandi skali... My hubby jer tak nak mandi.... lam gak kitorng kat situ... pastu ptg kitorng plan nak ke Zoo Johor..... Masa Aiman 1 tahun lebih dulu memang dh bwk die masuk sini... Masa tu my hubby keje kat Maij... Sementara tunggu die balik keje, saya bwk lah Aiman masuk zoo...... tu lah.. dh lama sgt dh citenyer.... bayaran masuk adalah Rm4 tak salahnyer..... murah jer jika dibandingkan dgn zoo negara ngan zoo melaka... Memang Zoo Johor ni kecik skit n tiada trem lah.. jalan kaki jer... Tp kan pemandangan zoo ni cantik... pastu setiap tembok tu memang di cat dgn warna yang terang... menjadikan zoo ni memang menariklah..... kalau sapa2 nak tgk pertunjukkan kene tambah lagi Rm1.... tp kene tgk time nyer.... ms kitorng pegi tu pertunjukkan burung dh lepas.... tak sempat... kalau nak tgk jugak tunggu kul 6 ptg baru ada smula. malaslah nak tunggu lama-lama.... kitorng sempat g tgk org tu bagi binatang buas makan jer..... tp seronoklah... org tu siap bagi penerangan lagi pasal binatang2 buas nie... Kitorng sempat tgk diorng bagi makan harimau, org utan..... best2.... dapatlah skit info pasla binantang nie.... Lebih kurang 5.30 kitorng balik hotel smula.... My hubby nak g mandi swimming pool... tu yang kene balik awal.... Pastu.. lepas maghrib kitorng ker Angsana.... Saje ronda-ronda Angsana..... Perut masa tu dh kenyang.... Yolah sebelum g zoo tadi, my hubby order pizza hut.... Kenyang perut.. sampai tak habis..... so, kitorng plan nak minum jer kat Angsana nie.... tgk takde yg berkenan... terus ronda2 ke tmpt lain... g minum ice blended ngan makan sate.... Pastu kitorng terus balik bilik.... Apa lagi... tido lah...... hehehehe....

Ni lah satu-satunyer gambo binatang yang hubby den tangkap kat zoo Johor nie... hehehehe


Muko den yang keletihan... Setelah penat mengelilingi zoo johor..... Mongah den.....

Hari Sabtu: Kitorang memang plan nak balik hari Sabtu.... Tp bertolak lambat skitlah.... jalan-jalan dulu.... dh siap sarapan pagi semua.... my hubby ngan aiman mandi kat swimming pool lagi...tak habis2 nak mandi... saya ngan anas duk bilik.... saya berkemaslah coz nak check out dh.... kul 12 ktiorgn pun check out... Pastu terus ker zon bebas cukai kat stulang..... Borong skit coklat..... 1 jam jer kitorng kat situ.... Pastu terus bertolak balik..... Dalam perjalanan balik tu teringat plak UTM..... Tmpt ktorng belajar dulu... Ajak my hubby masuk UTM.... tgk tmpt kitorng blajar dulu..... Memang jauh berubahnyer.... Tanah semakin diterokai.... bangunan-bangunan tgh didirikan.... memang besar tul tanah UTM nie... My hubby singgah solat kat Masjid UTM.....Pastu kitorng pun berjalan pulang..... teringat lak JJ kat Taman U.... perut pun tgh berkeroncong..... jalan-jalan kejap.... bwk Aiman ngan Anas main yg masuk duit tu... then terus ke KFC..... dalam kul 4 lebih baru kitorng bertolak balik.... Sampai rumah kul 9 lebih.....

Gambar ehsan... saya dan anas mandi swimming pool......

Ok... habis da... Percutian kami sekeluarga.... Nantikan percutian kami seterusnyer....... hehehe

No comments: